Teak Tuintafel Terras Boven Casinhas Fim

INFOGIDS CASINHAS FIM DO MUNDO

We heten jou en je gezelschap hartelijk welkom in Fim do Mundo!

 

Hopelijk helpt deze alfabetisch gerangschikte gids om nog meer te genieten van al wat Portugal te bieden heeft.

 

Veel leesgenot!

Afval

 

Alle restafval mag in de groene container die je vindt in de Rua Casal da Esperança (de straat die aansluit op de grintweg van de casinhas). Wandel de grintweg op, sla rechtsaf en volg de weg voor 50 meter.

Glas, karton en plastic verpakkingen kan je kwijt in de gekleurde containers die je her en der terugvindt langs de weg.

Alarm

 

Het alarm staat uitgeschakeld gedurende het hele verblijf. Om vals alarm te vermijden, volstaat het om het codeklavier niet aan te raken en de alarmkast niet te openen. Deze alarmkast vind je onder de schakelkast die zich links naast het codeklavier bevindt.

Bakkers

 

Je vindt een bakker in het dorpscentrum (1 km). Zo wandel je erheen: verlaat het huis langs het kleine hekje aan de barbecue en volg de travessa langs links. Ga de brug over en wandel over de heuvelrug naar beneden het dorpscentrum van Reguengo Grande in. 

 

Bezoeken

 

Hieronder sommen we een aantal mogelijke uitstappen alfabetisch voor je op. Tussen haakjes staat telkens de afstand tot de casinhas.

Alcobaça (50 km)

Deze stad telt slechts één grote bezienswaardigheid, maar het is er wel een die kan tellen. Het massieve klooster van Alcobaça dateert uit de 12de eeuw en is UNESCO werelderfgoed. Het gezellige stadscentrum is een bezoekje waard.

Areia Branca  (10 km)

Prachtig wit zandstrand. Helemaal in trek bij golfsurfers.

Aveiro (180 km)

Zijn bijnaam 'Venetië van Portugal' heeft Aveiro te danken aan de veelkleurige gondels die op de verschillende stadskanalen varen. 

In de zoutwinningsgebieden van Aveiro vinden veel waadvogels, waaronder flamingo's, hun thuis.

Baleal (20 km)

Het surfparadijs bij uitstek. Daar horen uiteraard mooie stranden bij.

Barcelos (300 km)

Hier wordt elke donderdag de grootste markt van Portugal gehouden. Ronduit indrukwekkend. Wie op zoek is naar spotgoedkope producten zoals keramiek, is hier aan het goede adres. De legende van de haan, het nationaal symbool van Portugal, is hier ontstaan. Goed combineerbaar met een citytrip naar Porto.

 

Batalha (80 km)

Het indrukwekkende klooster van Batalha (UNESCO) moet je gezien hebben, een prachtig voorbeeld van de Portugese Manuelstijl van de 15de eeuw is het.

 

Bombarral (5 km)

De stad zelf heeft weinig te bieden, maar vlakbij ligt de mooie Buddha Eden tuin, een uitgestrekte tuin volgestouwd met Oosterse beelden allerlei. In het nabijgelegen gehucht Sanguinhal ligt dan weer de Quinta do Sanguinhal, een gerenommeerde wijnmakerij.

Braga (300 km)

Compacte cultuurstad met veel Romeinse resten en mooie winkelstraten. Gemakkelijk combineerbaar met een citytrip naar Porto.

 

Caldas da Rainha (20 km)

Fijne congresstad die zich op het eerste gezicht moeilijk blootgeeft. Het is er fijn winkelen in de smalle straatjes en in winkelcentrum La Vie, maar ook voor je grote inkopen is het ideaal: E.Leclerc, Pingo Doce, Lidl, Aldi, Continente, ... alle supermarkten zijn aanwezig. Vergeet niet om enkele van de mooie pleinen aan te doen, zoals de Praça 25 de Abril en de Praça 5 de Outubro.

Coimbra (140 km)

Gezellige stad met mooi historisch centrum. In de kerk Santa Cruz liggen de eerste Portugese koningen begraven. Coimbra telt ook twee kathedralen (Sé Nova en Sé Velha, letterlijk nieuwe en oude kathedraal).

 

De universiteit is absoluut een bezoekje waard. Het studentenrestaurant van de rechtenfaculteit is lekker en goedkoop en - je zou het aan de buitenkant helemaal niet verwachten - vanop het terras heb je een uitstekend uitzicht over de Mondegovallei. Er is ook een grote overdekte versmarkt met  streekproducten voor een prikje. De botanische tuin is prachtig én gratis.

Costa Nova (180 km)

Schilderachtig kustplaatsje met houten huisjes.

 

Covilha (250 km)

Heel mooie stad, gegroeid tegen de hellingen van de Serra da Estrela (Portugees gebergte). Wij kwamen er vooral om te... skiën, jawel. Door het stadscentrum slinger je je een weg naar boven langs haarspeldbochten. Al snel zie je het aantal huizen verminderen en plaatsmaken voor woeste natuur. Het mooi ontwikkeld skigebied bevindt zich op 2000 m hoogte en doet aan de Alpen denken. Al is alles wel véél goedkoper dan in pakweg Zwitserland of Frankrijk.

 

Fatima (100 km)

Bedevaartsoord, lokt jaarlijks 5.000.000 katholieke gelovigen. Enkel Lourdes (Frankrijk) is populairder. 

 

Foz do Arelho (20 km)

Mondaine badplaats met prachtig zandstrand. Je kan er onder andere kitesurfen, kajakken, surfen, zeilen en uiteraard zonnebaden. Fietsen of wandelen langs de prachtige lagune is ook een optie.

Guimaraes (300 km)

Eerste hoofdstad van Portugal. Koning Alfons I van Portugal riep de onafhankelijkheid van het land uit in de 11de eeuw en vestigde zich in Guimaraes. De massieve burcht met donjon staat er nog steeds in al zijn glorie en is een bezoek waard. Mooi stadscentrum. Goed combineerbaar met een citytrip naar Porto.

 

Islas das Berlengas (boot nemen in Peniche (20 km))

Onwaarschijnlijk mooi, quasi verlaten eiland, bereikbaar vanuit de haven van Peniche. Verschillende maatschappijen bieden halve dagtrips aan. Ideale locatie om te duiken en snorkelen, maar ook goed voor een wandeling. Bezoek zeker het fort, tenminste als je geen last hebt van hoogtevrees. Het pad dat er naartoe leidt is smal en de laatste meters wandel je de zee over via een stenen brug van anderhalve meter breed - zonder balustrade. Wie het aandurft, krijgt er veel voor terug. Zo krijg je vanop de brug een mooie kijk op de vele vissen in het azuurblauwe water.

Lissabon (75 km)

In de televisiekast vind je een stadsgids. Neem die gerust mee tijdens je bezoek.

 

Toch snel enkele aanraders: als je maar één dag hebt om Lissabon te verkennen, dan kan je een mooie tour maken met een Tuk Tuk: de chauffeurs zijn jong, enthousiast én ze kennen de mooiste plekjes. 

 

Ook een rit op tram 28 voert je doorheen het oude stadscentrum. Voor dat laatste ben je er wel het best vroeg bij: opstappen in Martim Moniz kan al vanaf 6u 's ochtends. 

 

Nog iets: de wijk Belém is een omweg waard: je treft er niet alleen de Torre de Belém (nationaal symbool van Portugal), het zeevaardersmonument, het Hiëronymietenklooster (waar onder meer Vasco da Gama en Luis de Camoes begraven liggen), maar ook en vooral de bakkerij Pastelaria de Belém, wereldbekend voor zijn pasteis de nata, roomgebakjes.

 

Lourinha (10 km)

Welkom in de Portugese dinosaurussite bij uitstek: je vindt er naast een dinosauruspark ook een dinomuseum. Wist je dat er met de Lourinhasaurus zelfs een dino bestaat die naar Lourinha werd vernoemd? Fijn, zeker voor kinderen.

Mafra (65 km)

Deze gemeente dankt haar bekendheid aan de aanwezigheid van het paleis van Mafra, een indrukwekkend paleis in barokstijl dat werd opgetrokken in de 18de eeuw. Het telt 1.200 kamers en heeft een totale oppervlakte van bijna 40.000 m2. 

 

Mafra heeft echter nog meer te bieden. De universiteit van Lissabon heeft hier een kweekprogramma lopen ter bescherming van de Iberische wolf (deze dieren leven nog altijd in het wild in het noorden van Portugal en in delen van Spanje). In dit centrum word je vriendelijk rondgeleid door enthousiaste studenten. Je hebt er veel kans om de wolven, die in halve vrijheid leven, te zien. 

Nazaré (50 km)

Populaire badplaats. Al geeft Nazaré op het eerste gezicht een verloederde indruk, dit voormalige vissersdorp heeft zeker zijn charmes. Zo kan je er heel lekker eten in verschillende restaurants. Je kan de tramlift nemen naar het hoger gelegen oude centrum.

 

Vanaf oktober worden de golven hoger (tot wel 40m!), een kolfje naar de hand van die hard surfers. Het beste zicht op dit spektakel heb je aan de grote vuurtoren. Wie hier tijdens de krokusvakantie verblijft, kan genieten van een extra attractie: carnaval wordt intens gevierd.

Obidos (10 km)

Goed bewaard, ommuurd middeleeuws dorp. Als je binnenkomt door de grote poort (er is maar één toegang en je kan echt niet missen), word je meteen aangezogen door de aangename winkelstraat. Je keramiek koop je het best ergens anders, het is er erg toeristisch en dus duur, maar gezelliger wandelen doe je bijna nergens.

 

Ga misschien iets drinken in de pousada (staatshotel) die zich in het castelo bevindt. Je hebt er een fantastisch uitzicht over de daken van het dorp en over de streek. Wie wil, kan de omwalling opklimmen en helemaal rond het dorp wandelen. Dat heeft naast voordelen ook een nadeel: de wandeling loont absoluut de moeite en is gratis, maar er is geen balustrade op de één meter smalle omwalling. Meer info in de toeristische dienst aan de ingang.

Peniche (20 km)

Havenstad met goed bewaard fort, waarin onder meer de autoritaire bewindvoerder Salazar zijn politieke gevangenen vasthield. Vooral de moeite in oktober, dan wordt er telkens de wereldbeker golfsurfen gehouden.

Porto (250 km)

Charmante grootstad met talloze bezienswaardigheden. Je vindt voldoende info in een gids in de televisiekast. 

 

Toch dit: bezoek zeker een porthuis aan de overkant van de Douro. Een afspraak maken kan perfect ter plaatse. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Churchill's, het kleinste porthuis. Aan het bedrijf hangt een verrassende ontstaansgeschiedenis vast en alle druiven worden nog met de voeten geplet. Je wordt er tijdens een privé-rondleiding en proeverij achteraf helemaal in de watten gelegd. 240 kilometer lijkt misschien ver, maar 2 uur langs een quasi verlaten autosnelweg en je staat er.

Rio Maior (30 km)

Elke zondagvoormiddag wordt de Mercado Santana gehouden, een heel grote markt waar het aangenaam toeven is. Fijn om voor- of achteraf te bezoeken, is de nabijgelegen zoutmijn met in piramides geschept zout.

São Martinho do Porto (35 km)

Favoriete badplaats van de Portugezen. Mooie baai met knappe promenade. Je vindt er talloze restaurantjes. In de meeste eet je lekker en goedkoop.

Setubal (115 km)

Een grote, industriële kuststad die toch een bepaalde charme heeft. Je kan er de ferry nemen naar Troia, een heel mooi schiereiland met prachtige stranden. Setubal ligt aan de monding van de Sado-rivier, veel vogels hebben er hun nest. Je kan er ook dolfijnen spotten.

Salir do Porto (35 km)

In de duinen van Salir werd met houten balken een wandelpad aangelegd. Bij eb kan je langs het strand van Salir tot aan de ruïne van een Moors fort wandelen. In de rotsen zijn sporen van dinosauriërs zichtbaar. Het mooie strand is ideaal voor wie de drukte liever mijdt.

Serra da Estrela (250 km)

Gebergte, natuurgebied, skigebied. Zie onder 'Covilha'.

Sintra (90 km)

Het lijkt misschien ver, maar op anderhalf uur sta je al temidden deze Portugese parel. Met zijn talloze paleizen langs groene heuvels, de vele smalle winkelstraatjes en de leuke marktjes is het romantische Sintra een absolute must. Parkeer je auto ergens in de benedenstad en neem dan het best de witte stadsbus.

Tomar (115 km)

Deze mooie middeleeuwse stad is vooral bekend voor zijn Convento de Christo, een door de tempeliers gebouwd klooster dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Als je voor het imposante gebouw staat, bevindt de ingang zich helemaal links achteraan.

Brandalarm

 

Er is een brandalarm aanwezig. Gebruik bij het koken zeker de dampkap. Gelieve noch binnen te roken, noch te vapen.

Brandblusser

 

Er staat een grote brandblusser in de suite van het kleinste huisje, naast de pelletkachel.

EHBO-kit

 

De EHBO-kit vind je in de televisiekast. We vragen om de eventuele lege verpakkingen zichtbaar op tafel te leggen bij vertrek, zodat we kunnen aanvullen.

Huisreglement

 

Dat hebben we niet, je bent hier thuis. We vragen maar twee dingen:

 • Niet roken in huis
   

 • Geen glas in of rond het zwembad: scherven in het zwembad zijn quasi onzichtbaar en bijgevolg gevaarlijk.
   

Internet

 

WiFi is gratis. De code van het internet is 'PortugalPure'.

Kapper

 

 • Salon Lili is een goede dames- en herenkapster in Sao Martinho do Porto (35 km). Spotgoedkoop.

 

 • Word je graag meer verwend? Dan is Attitude Hair in Caldas da Rainha (20 km) iets voor jou. Europese prijzen.

Restaurants

Aan restaurants geen gebrek. Hieronder vind je alvast enkele aanraders, alfabetisch gerangschikt volgens gemeente.

 

Bombarral (5 km)

 

Mae d'agua

Stijlvol restaurant in authentiek gebouw met hoge ramen. Het eten is er zeker niet slecht. Europese prijzen.

O Platano

Typisch Portugese keuken, sober interieur, vriendelijke bediening. Lekker en heel goedkoop.

 

Os Socios

Tof café-restaurant met goed bereide gewone kost. Heel goedkoop.

Zelia

Echt Portugese keuken in aangenaam decor. Stoffen tafellinnen, vriendelijke bediening. Prijs-kwaliteit tiptop.

Caldas da Rainha (20 km)

A Lareira

Eigenlijk een cateraar van grote feesten, maar met een restaurant dat voor iedereen toegankelijk is. Als je het menu neemt, ben je geen geld kwijt en meestal is het prima in orde.

Delhi Darbar

Indisch restaurant. Leuke bediening, smakelijke gerechten. Niet duur.

Maratona

Maratona is een gevestigde waarde in Caldas da Rainha. Het is opgesplitst in twee delen: rechts heb je de brasserie, open van 's ochtends tot 's avonds, ideaal voor een kleine hap. Spotgoedkoop, ronduit heerlijk. Links heb je het eigenlijke restaurant met iets duurdere gerechten, prijs-kwaliteit zeker ok.

La Piazza

Pizzeria. Sober, maar heel smakelijk eten. Probeer zeker de lookbroodjes, die worden mooi geserveerd. Goedkoop.

Sabores d'Italia

Nog een Italiaan. Heel duur naar Portugese normen, heel lekker is het ook.

Solar dos Amigos

Typisch Portugees restaurant: goeie keuken. Europese prijzen.

Taberna do Manelvina

Topadresje voor wie houdt van de traditionele Portugese keuken. Niet duur.

Foz do Arelho (20 km)

Tavola

Typisch Portugees restaurant. Niet alles is even lekker, maar ok prijs-kwaliteit.

Tibino

Leuk ingericht restaurant met lekkere gerechten. Europese prijzen.

Lourinha (10 km)

Dom Sebastiao

Typisch Portugese keuken en aangenaam interieur. Niet duur.

Jardim Cervejaria

Correcte Portugese keuken in het hart van Lourinha. Mooie bierkaart. Gezellig kader. Niet duur.

Nazaré (50 km)

A Tasquinha

Toprestaurant in de categorie 'Portugees op zijn best'. Gastheer Carlos ontvangt je op zijn hem geheel eigen wijze. De krab is er voortreffelijk, net als de garnalen. De verhouding prijs-kwaliteit zit perfect.

Casa o Santo

Nog zo'n typisch Portugees restaurant. Superlocatie voor wie van schelpdieren houdt. Je krijgt ze puur, met vers gebakken brood. Niet duur.

Jardim da Vila

Absolute aanrader. Belgische kok.  Heel lekker, gezellig ook, niet duur.

Rosa Dos Ventos

Piepklein restaurant, uitgebaat door man en vrouw, met niets dan verse producten. Wij aten er de gegrilde wilde zeebaars en die was lekker. Niet te duur.

S. Miguel

Wil je een prachtig uitzicht over zee en strand? Dan zit je goed in S. Miguel. Bovendien is het eten er lekker. Europese prijzen.

Taverna do 8 a 80

Goed restaurant met zicht op de oceaan, vooral bekend voor hun steengrill. Europese prijzen.

Obidos (10 km)

O Traçadinho

Portugese keuken met een Italiaanse toets. De mevrouw des huizes is wat schuchter. Gezellig kader. Niet duur.

Peniche (20 km)

Java House Pastelaria

Zin in een onwaarschijnlijk lekker ontbijt of een complete brunch? Dat kan hier! Prijs-kwaliteit ok.

Os Americano's

Heerlijke en eerlijke keuken. Prijs-kwaliteit zeker in orde.

Taberna do Ganhão

Typisch Portugese keuken in Portugees interieur. Heel lekker en niet duur.

Reguengo Grande (5 km)

Vestigium

Dit restaurant opende in 2018 de deuren en de jonge broer en zus geven zich voor de volle honderd procent. De keuken is helemaal top, wie bijvoorbeeld houdt van goed bereide tonijn of entrecôte, komt niet van een kale reis terug. De bediening is super. Niets dan superlatieven voor deze tandem! Prijs-kwaliteit schitterend.

Salir do Porto (35 km)

Naco na pedra

Mooi aangekleed restaurant met lekkere steengrill. Probeer zeker de chouriço als voorafje, die wordt origineel gepresenteerd. Goed betaalbaar.

Nascer do Sol

Grote zaal met reftergevoel, maar wel typisch Portugees eten, vlotte bediening en het is er goedkoop.

Sao Martinho do Porto (35 km)

Boca do Mar

Toeristisch visrestaurant met trendy interieur. Europese prijzen.

Granada

Toeristisch restaurant met modern interieur en mooi terras. Lekkere lunch. Soms minder vriendelijke bediening. Europese prijzen.

O Farol

Visrestaurant op het strand, met een adembenemend uitzicht op de baai. De krab is er heerlijk. In plaats van de meer gebruikelijke tang, ga je het dier te lijf met een hamertje. Ze komen hier wel heel graag met vers brood aandraven. Weet dat dat niet gratis is. Ook eet je hier beter geen vis per kilo, omwille van de (te) grote porties. Vrij duur, behalve tijdens het krabfestival in september, dan zijn enkele gerechten democratisch geprijsd.

Pesca no Prato

De uitbater heeft kennis van zaken, is eerlijk en bedient je met de glimlach. Zoals in wel meer restaurants gebruikelijk is, brengt men enkele borden met voorgerechten aan tafel. Die kan je gerust weigeren, maar de schelp met gesmolten kazen is erg lekker. Europese prijzen, op de wijnen na, die zijn spotgoedkoop én lekker.

Royal Marina

Goede keuken. De bazin is een fenomeen. Naar het schijnt is ze niet altijd even vriendelijk, maar daar hebben wij niets van gemerkt. Europese prijzen.

Slager

 

Slagers zoals in België of Nederland zul je niet vinden: bereidingen zoals krabsalade, americain préparé, vogelnestjes, stoofvlees, ... allemaal afwezig. Je kan er wel terecht voor goed vlees.

 

Je vindt een slager in het dorpscentrum (1 km). Zo wandel je erheen: verlaat het huis langs het kleine hekje aan de barbecue en volg de travessa langs links. Ga de brug over en wandel over de heuvelrug naar beneden het dorpscentrum van Reguengo Grande in.

 

Spel

Bowling

Bowlen kan je onder andere in Caldas da Rainha (20 km) bij Bowling Caldas.

Dieren kijken

Zoo

'Sete Rios' of 'Zeven Rivieren', zo heet de Zoo van Lissabon (75 km).

Oceanarium

Het oceanarium van Lissabon (75 km) is ook een absolute hit bij kinderen.

Dolfijnen spotten

Aan de monding van de Sado-rivier in Setubal (115 km) leeft een school dolfijnen. Je hebt 95% kans om ze te zien.

Karting

KIRO is een heel mooi kartingcircuit en bevindt zich op 5 km.

Sport

Portugezen houden van sport, de infrastructuur is dan ook heel degelijk. Onze streek blinkt vooral uit in onderstaande sporttakken:

Golfen

De streek is een absoluut golfparadijs. Enkele mogelijkheden in de buurt:

 • Royal Obidos (20 km)
   

 • Bom Successo (20 km)
   

 • Praia del Rey (25 km)
   

Mountainbiken

Verken de paden rond Fim do Mundo, rijd langs de oceaan en omheen de Lagune van Obidos (die uitmondt in Foz do Arelho) de bossen in. Of rijd langs de Serra da Pescaria richting Nazaré en geniet van de woeste, nog ongerepte natuur.

 

Een echte aanrader is het fabuleuze Parque Natural das Serras de Aire e Candeeiro. Je vindt er zelfs een honderden meters lang trekspoor van Sauropoden (grote dinosaurussoort).

Paardrijden

Paardrijden kan bijvoorbeeld in CEIA, een gerenommeerde manege (20 km).

Wandelen

Wandelen kan je hier echt overal, maar bij ons zit je zeker goed. Waar je ook gaat, de mooie uitzichten komen je tegemoet. 

 

Her en der vind je bruine borden met daarop 'miradouro'. Dat betekent 'mooi uitzicht'. 

Watersporten

De streek staat wereldwijd bekend als the place to be voor golfsurfers. Heb je zelf zin om er eens van te proeven? Enkele van de vele aanbieders zijn:
 

 • Ripar Surf School (10 km)
   

 • Global Surf School (10 km)

 

Of ga bijvoorbeeld jetskiën met Atlantic Safaris (50 km).

Telefoonnummers

 

Probleem van allerlei aard? 

Bel ons op één van onderstaande nummers
 

 • +32 494 884 897
   

 • +351 915 050 023

In nood?

Bel 112 (Europees noodnummer)

Ziek?

Huisarts

Barbara Marques (spreekt Engels en Duits) 
+351 938 696 610

Apotheek

 • Rua do Comércio 7
  Reguengo Grande (1 km)
  +351 261 449 103

   

 • Rua do Comércio 44
  Bombarral (7 km)
  +351 262 605 115

   

 • Pc Coronel Antonio Ma Baptista 4A
  Lourinha (10 km)
  +351 261 422 016

   

Tandarts

 • Clinica Baia (spreekt Engels)
  Loteamento Fortunato
  Casal Andrade 58-20
  Sao Martinho do Porto (8 km)
  +351 916 116 110

 • Heróis Da Grande Guerra Lda
  R. dos Herois da Grande Guerra 103
  Caldas da Rainha (20 km)
  +351 262 843 013

Hospitaal

Centro de Saude
Rua do Centro de Saude
Caldas da Rainha (20 km)
+351 262 840 443

Toestellen bedienen

 

Pelletkachel

1. Controleer of er voldoende pellets in het pelletreservoir zitten. Bovenaan zit er een klep die je kan openen. Voer pellets in tot aan de onderste rand van het metalen rooster. Als je meer pellets invoert, zal de kachel een foutmelding geven en zichzelf uitschakelen. Pellets koop je in bijna elke doe-het-zelfwinkel (Aki, Bricomarché, MaxMat, ...) en in sommige supermarkten.

2. Druk kort op de 'On/Off'-knop om in te schakelen. Pellets worden automatisch aangevoerd, na 5 à 10 minuten vatten die ook vuur.

3. Uitschakelen? Druk opnieuw kort op de ON/OFF-knop.

Schakel de pelletkachel altijd uit als je het huis verlaat (brandgevaar!).

 

Televisie

1. Druk op de powerknop van de afstandsbediening van de televisie, of op de powerknop van de televisie zelf, om de televisie aan te zetten.

2. Druk op 'Source' en selecteer de satelliet.

Wasmachine

1. Druk op de powerknop rechts.

2. Selecteer met de draaiknop het gewenste programma.

3. Voeg in het bakje bovenaan wasverzachter (midden)  en zeep (rechts) toe.

4. Druk op de startknop.

Uitgaan

 

Caldas da Rainha (20 km)

120

Een kleine cocktailbar op een leuk plein. De joviale uitbater serveert mooie cocktails. Goeie prijzen.

Toca da Onça

Heel knappe bar in een zijstraat van een zijstraat. Hier komt de Portugees. Lekkere cider van het vat.

 

Foz do Arelho (20 km)

Foz Vintage Club

Tapas- en wijnbar met lounge. Toffe sfeer, wel niet vaak open buiten het seizoen.

 

Winkelen

 

Supermarkten

De grote supermarkten zijn allemaal minstens van 9 tot 21 uur open, de meeste ook op zondag.

 • In het dorpscentrum (1 km) heb je twee supermarktjes: 'Meu Super' en 'Anibal & Ruivo'. Zo wandel je erheen: verlaat het huis langs het kleine hekje aan de barbecue en volg de travessa langs links. Ga de brug over en wandel over de heuvelrug naar beneden het dorpscentrum van Reguengo Grande in.
   

 • In Bombarral (5 km) vind je verschillende supermarkten, onder andere een Continente en een Lidl.
   

 • Een Pingo Doce en een Continente vind je in Obidos (10 km).
   

Shoppen

 • In Caldas da Rainha (20 km) heb je naast gezellige winkelstraatjes ook shoppingcentrum La Vie.
   

 • Lissabon (75 km) is hip en trendy. Naast de winkelstraten met grote merken (zoals in de Avenida da Liberdade), heb je ook tal van kleinere winkelstraten met hippe winkeltjes (in de wijken Chiado, Bairro Alto en Baixa).

Zwembad

 

Glas in en rond het zwembad is verboden. Waarom? Als het glas breekt en in het zwembad valt, is het quasi onzichtbaar. Indien het gaat om een grote hoeveelheid scherven, moet het zwembad zelfs geleegd worden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STEL JE VRAAG

VIA CONTACT-FORMULIER

VIA MAIL

NAAR DE BLOG

WEET MEER

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:*

* Geen zorgen, je ontvangt maximaal 4 nieuwsbrieven per jaar.

LIKE ONS

 • Facebook
 • Instagram

© 2021 All Rights Reserved - Portugal Pure

Privacy and Cookie Policy