top of page

Twee enkeltjes België-Portugal

Mijn man en ik verhuizen definitief naar Portugal. We openen er een b&b - joepie! Wil je zelf iets beginnen in het buitenland en wil je onze fouten niet overdoen? Geïnteresseerd in het leven op 2.000 kilometer van je geboorteplaats? In deze blog lees je hoe het ons vergaat, met de ups en de downs, het mooie en het minder mooie, open en bloot.


Dit zijn wij

We waren nog geen jaar samen, Frederik en ik, of we wisten al dat we ooit naar warmere oorden zouden verhuizen. Frederik is van opleiding kok, maar werkt als projectmanager bij USG People, een HR dienstverlener. Ikzelf heb als jurist en germanist bij verschillende bedrijven gewerkt - overal even graag.


Toch spraken we thuis minder over werk dan over reizen. Al snel verlegden die gesprekken zich naar de voordelen van een eigen vakantiehuis. Even snel bezochten we Second Home Expo, een jaarlijkse beurs voor buitenverblijven. Initieel om er de lezing 'Investeren in Spanje' bij te wonen. Aangezien de zaal uitpuilde van het volk, besloten we dan maar om 'Investeren in Portugal' te volgen. Niet veel later boekten we onze eerste vlucht richting Portugal en de rest is geschiedenis. Ondertussen kochten we na de quinta, Portugees voor 'hoeve', nog twee andere huizen en een mooi stuk bouwgrond. Stukje bij beetje groeide de idee om definitief te verhuizen. Maart 2025 was de vooropgestelde vertrekdatum, maart 2018 is het uiteindelijk geworden.


Onze route.

Tips tips tips

Bij een verhuis naar het buitenland komt nogal wat kijken, weten we nu. In mijn volgende stukjes neem ik jullie eerst mee naar het verleden en dus naar het hele proces dat aan de verhuis voorafging. Daarna doe ik van naaldje tot draadje ons prachtig plan uit de doeken. Dit alles om het ten slotte te toetsen aan het nu, de dagelijkse realiteit van het runnen van ons eigen bedrijfje. Daarbij wil ik het vooral praktisch houden, met do's en don'ts, het onverwachte eerst.


Hou je vast, het wordt een fenomenale rit!



Comentarios


bottom of page